Το πιο σημαντικό vegan βιβλίο που έχει ποτέ γραφτεί για την σχέση vegan διατροφής και υγείας και άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Υπάρχουν τόσα πολλά αντικρουόμενα μηνύματα, γύρω από τη vegan διατροφή και την υγεία που είναι πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς. Στη Μελέτη της Κίνας μας δίνεται πλήρης πληροφόρηση σχετικά με τις χιλιάδες μελέτες που παρουσιάζουν ότι ανάμεσα σε όλες τις διατροφές, η φυτική διατροφή παρέχει βέλτιστη υγεία. Η ίδια η μελέτη της Κίνας παρακολούθησε τη διατροφή και την υγεία των ανθρώπων που ζούσαν στην αγροτική Κίνα, οι οποίοι κατανάλωναν κυρίως λαχανικά και είχαν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε κρέας και  επεξεργασμένα τρόφιμα. Η έρευνα που μπορεί να βρει ο αναγνώστης σε αυτό το βιβλίο, όπως και η σταδιοδρομία του Τ. Colin Campbell γενικά, είναι απίστευτα εκτεταμένη.  Το βιβλίο στηρίζεται στα ευρήματα του China-Cornell-Oxford Project («China Project»). To project αυτό διεξήχθη με συνεργασία των Πανεπιστημίων Κορνέλ (Prof. T Colin Campbell), Οξφόρδης (Prof Richard Peto, τώρα Sir Richard Peto) και της Κινεζικής Ακαδημίας Προληπτικής Ιατρικής (Prof. Chen Junshi). Η μελέτη ξεκίνησε αρχές του 1980. Παρακολουθήθηκε η διατροφή και ελήφθησαν δείγματα αίματος και ούρων από 6.500 άτομα από 130 χωριά (2 από κάθε επαρχία) της Κίνας..

βιβλιο για vegan the china study διαβασμα εξοχη κηπος ερευνες για τη vegan διατροφη vegetarian χορτοφαγια βιβλια στοιχεια υγεια Campbell λαχανικα δημητριακα οσπρια φυτρες ρεβυθια ραπανακια ντοματακια αβοκαντο λαχανο σπανακι καροτο πιπερια

Η γνώση είναι η δύναμη της αλλαγής
Η Μελέτη της Κίνας δεν είναι μόνο η πιο ολοκληρωμένη μελέτη για τη διατροφή που έγινε ποτέ (όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο), αλλά είναι επίσης μια ματιά στους λόγους που οι πληροφορίες που ανακαλύφθηκαν δεν είναι ευρύτερα γνωστές. Ο συγγραφέας, T. Colin Campbell, ανατράφηκε σε γαλακτοπαραγωγικό αγρόκτημα και μεγάλωσε ως ένας από τους πιο σεβαστούς ιατρικούς επαγγελματίες στον κόσμο. Αυτό είναι σημαντικό, διότι πολύ συχνά οι παραγωγοί ισχυρίζονται ότι απλά «δεν καταλαβαίνουμε» την βιομηχανία και είμαστε εχθροί τους.

Η πιο υγιεινή διατροφή είναι η vegan
Οι άνθρωποι γίνονται vegan για διάφορους λόγους, οι τρεις κύριοι είναι: γιατί αγαπούν τα ζώα, για τη προστασία του περιβάλλοντος και για προσωπική υγεία. Αυτό το τελευταίο συχνά χλευάζεται από τους κρεατοφάγους, καθώς θεωρούν πως όταν ένας vegan αρρωστήσει, αυτό οφείλεται στη διατροφή του. Ωστόσο, αν κάποιος που τρώει σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον καθημερινά εμφανίσει μια καρδιοπάθεια – αυτό το αποδίδουν στη γενετική προδιάθεση.
Αυτό το βιβλίο μελετά την επιστήμη της διατροφής και το πώς σχετίζεται με την υγεία. Δεν είναι ένα βιβλίο αυστηρά vegan, επειδή καταγράφει μερικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, αλλά υποστηρίζει σίγουρα μια φυτική διατροφή με επιχειρήματα. Τώρα, όπως γνωρίζουμε, ο βιγκανισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από τη διατροφή. Είναι ένας τρόπος ζωής που επιδιώκει να εξαιρέσει, όσο είναι δυνατό και εφικτό, τα ζωικά προϊόντα και την εκμετάλλευση των ζώων από τη ζωή μας.

βιβλιο για vegan the china study διαβασμα εξοχη κηπος ερευνες για τη vegan διατροφη vegetarian χορτοφαγια βιβλια στοιχεια υγεια Campbell φρουτα και λαχανικα ραπανακια αβοκαντο μηλα πορτοκαλια βιταμινη c

 Η αναθεωρημένη και διευρυμένη έκδοση του best seller “Μελέτη της Κίνας”.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σε αυτό το βιβλίο και καταφέρνει να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αν κάποιος σας ζητήσει επιστημονικές αποδείξεις για τη βίγκαν διατροφή, δώστε του αυτό το βιβλίο!

Η 1η έκδοση έγινε τον Δεκέμβριο του 2004. Μέσα σε 9 χρόνια πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Συνιστάται! (και επιβάλλεται! 😉 )

Βρες την αναθεωρημένη και διευρυμένη έκδοση του best seller “Μελέτη της Κίνας” μεταφρασμένο στα Ελληνικά εδώ!