TOP 10 τάσεις στα Vegan φαγητά για το 2020
Τι θα δούμε σε εστιατόρια και ράφια super markets μέσα στο 2020?

Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις των VEGAN τροφίμων για το 2020
Ποια θα είναι τα top vegan φαγητά; Εδώ θα σας παρουσιάσουμε 10 τάσεις για την vegan κουζίνα!
Και είναι όλες τους γευστικές! Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες:

Αυτές είναι οι Top 10 τάσεις Vegan φαγητών που θα εξελιχθούν μέσα στο 2020 με το Vegan Κοτόπουλο να είναι η κορυφαία στις προβλέψεις για τις τάσεις τροφίμων του 2020.

Το 2019 ήταν ένα μεγάλο vegan έτος. Είδαμε να ανεβαίνουν plant based επιλογές σε μενού μεγάλων εστιατόριων, όπως McDonald’s, Burger King και KFC και στην Ελλάδα τα Goodys Burger House. Είχαμε την είσοδο των Beyond Meat και τελευταία του Megas Yeeros που μας χαροποίησε ιδιαίτερα! Οι ορέξεις των καταναλωτών για τα vegan φαγητά φαίνεται να μην δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Και το 2020 άρχισε ήδη να φέρνει πολλά περισσότερα φυτικής προέλευσης υλικά σε πολλά περισσότερα vegan πιάτα. Και με νόστιμους και καινοτόμους τρόπους. Εδώ είναι οι κορυφαίες προβλέψεις για το 2020:

1. Μεγαλύτερη τάση για το κρέας: Φυτικό vegan κοτόπουλο

Αν το 2019 ήταν η χρονιά για το vegan κρέας και ιδιαίτερα του vegan burger, το 2020 είναι πλέον ξεκάθαρο πως θα είναι η χρονιά του vegan κοτόπουλου. Έρχεται λοιπόν η επανάσταση για το vegan κοτόπουλο με όλες τις εκδοχές του – τηγανητά, φτερά, ή nugs -. Αλυσίδες όπως το KFC και το A&W πειραματίζονται ήδη με vegan κοτόπουλο, αλλά πολύ σύντομα και μέσα στο 2020 περιμένετε να το δείτε παντού!

2. Μεγαλύτερη τάση γαλακτοπαραγωγής: Βρώμη (ξανά)

Γεγονός είναι πως οτιδήποτε μπορεί να κάνει το κρέας ή το γάλα, η βρώμη μπορεί να το κάνει εξίσου καλά και ακόμα καλύτερα. Ήταν η κορυφαία μας τάση για τα “γαλακτοκομικά” προϊόντα για το 2019. Αλλά φέτος, θα έχουμε κάτι περισσότερο από vegan γάλα βρώμης. Ενώ η Oatly έχει ήδη ξεκινήσει την ασταμάτητη διείσδυση στα latte φλιτζάνια όλου του πλανήτη, η βρώμη βρίσκει το δρόμο της σε μια σειρά από άλλες vegan εκδοχές. Η σουηδική μάρκα Halsa κάνει το δικό της όνομα στην εναλλακτική αγορά με το vegan γιαούρτι της. Τέλος, επιλεγμένα εστιατόρια Taco Bell σερβίρουν ήδη μεξικάνικο φαγητό με vegan κρέας που παράγεται από την βρώμη. Εντυπωσιακό? Vegan κρέας βρώμης! Μαγειρεύεται και γεύεται ακριβώς όπως το παραδοσιακό βοδινό αλλά χωρίς τις γνωστές αρνητικές του συνέπειες.

3. Θα μεγαλώσει η τάση του γρήγορου φαγητού: Περισσότερο φυτικό κρέας και φυτικό τυρί !


Ενώ το 2019 ήταν σίγουρα το έτος που πολλαπλασιάστηκαν οι επιλογές vegan fast food, το 2020 θα δούμε ακόμη πιο ευφάνταστα μενού και περισσότερες αλυσίδες εστιατορίων. Αναμένουμε περισσότερα μπιφτέκια σαν το Impossible Burger ή Beyond Burger. Αναμένουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Όμως, τη μεγαλύτερη άνοδο το 2020 ενδέχεται να την έχει το τυρί vegan. Καθώς οι αλυσίδες σημείωσαν σημαντική επιτυχία με το vegan κρέας το 2019, οι καταναλωτές θέλουν πλήρως επιλογές vegan, όπως τα vegan cheeseburgers και vegan pizza. Αλυσίδες όπως το Domino’s και η Pizza Hut έχουν ήδη προσθέσει vegan τυρί στην Ευρώπη και την Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία!

4. Αυγά κοτόπουλου ή αυγά vegan; Vegan αυγό


Τα vegan scrambled eggs, vegan ομελέτες, τηγανίτες, quiche, ακόμη και vegan εκδόσεις των σκληρά βραστών αυγών θα είναι σε περισσότερα πιάτα το 2020 από ποτέ. Και όχι απλά tofu φτιαγμένα σε στυλ αυγά σκραμπλ – οι μάρκες όπως το JUST και το Follow Your Heart φέρνουν την επανάσταση στην αγορά των αυγών με εναλλαγές vegan που φαίνονται, μαγειρεύονται και γεύονται ακριβώς όπως τα αυγά. Ο Tim Hortons έχει ήδη δοκιμάσει τα μπιφτέκια  patties των vegan αυγών από το JUST σε επιλεγμένες καναδικές τοποθεσίες. Και με αλυσίδες όπως το Dunkin’ Donuts που λανσάρει το Vegan πρωινό, ένα σάντουιτς με σχήμα ωοειδές αυγό vegan μπορεί να μην είναι τόσο μακριά.

5. Μεγαλύτερο Vegan Buzz Κατηγορία: Τυρί

Τι είναι πιο τέλειο από μια φέτα αρωματικό, κρεμώδες, πικάντικο τυρί; Το 2020, η απάντηση θα είναι μόνο αυτή, εγγυώμαι: το τυρί vegan, και σε ποικίλες εκδοχές. Ετοιμαστείτε επειδή το μέλλον θα είναι ρευστό. Αν και σίγουρα θα δούμε πιο γρήγορες επιλογές τυριού σε μπιφτέκια και πίτσες, αυτό είναι μόνο η αρχή. Από παραγωγούς μικρών παρτίδων που παράγουν brie, cheddar, και gouda, στα τυριά κρέμας με επάλειψη και στην εύθρυπτη φέτα και ricotta!

Δείτε τα υπόλοιπα 5 vegan trends κάνοντας κλικ εδώ!