TOP 10 τάσεις στα VEGAN φαγητά για το 2020
Τι θα δούμε σε vegan εστιατόρια και στα ράφια των super markets μεσα στο 2020?

Αυτές είναι οι υπόλοιπες 5 κορυφαίες τάσεις των VEGAN τροφίμων για το 2020 ! Αν δεν διαβάσατε τις πρώτες 5 κάντε κλικ εδώ.

Ποια θα είναι τα top 10 vegan φαγητά; Εδώ θα σας παρουσιάσουμε άλλες 5 τάσεις για την vegan κουζίνα! Και είναι όλες τους γευστικές! Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες:

Το 2019 ήταν ένα μεγάλο vegan έτος. Είδαμε να ανεβαίνουν plant based επιλογές σε μενού μεγάλων εστιατόριων, όπως McDonald’s, Burger King και KFC και στην Ελλάδα τα Goodys Burger House. Είχαμε την είσοδο των Beyond Meat και τελευταία του Megas Yeeros που μας χαροποίησε ιδιαίτερα! Οι ορέξεις των καταναλωτών για τα vegan φαγητά φαίνεται να μην δείχνουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Και το 2020 άρχισε ήδη να φέρνει πολλά περισσότερα φυτικής προέλευσης υλικά σε πολλά περισσότερα vegan πιάτα. Και με νόστιμους και καινοτόμους τρόπους. Εδώ είναι οι υπόλοιπες 5 κορυφαίες προβλέψεις για το 2020:

6. Μεγαλύτερη τάση στα σνακ: Σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα – dairy free

Το 2019 είδαμε τη μαύρη σοκολάτα της Nestlé, Aero και τη Mars vegan Galaxy στα ράφια. Αλλά αυτά δεν θα είναι η μόνη επιλογή για τους οπαδούς της dairy free σοκολάτας. Ακριβώς όπως το 2019 ήταν γεμάτο με προϊόντα vegan παγωτού χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, το 2020 θα δούμε το ίδιο και στις σοκολάτες!

7. Μεγαλύτερη τάση στα επιδόρπια: Vegan στα αρτοποιεία / ζαχαροπλαστεία

Σίγουρα, υπάρχουν πολλά vegan προϊόντα ζαχαροπλαστικής διαθέσιμα ήδη. Αλλά θα υπάρξουν περισσότερα. Και οι καλοί υδατάνθρακες είναι πίσω στη μόδα χάρη στο φρέσκο ψωμί και vegan κρουασάν, vegan τσουρέκια, εθιστικά vegan μπισκοτάκια macarons, κλπ. Δεν θα χρειαστεί πια να περιμένετε την Σαρακοστή. Τα ψημένα προϊόντα Vegan θα είναι παντού το 2020.

8. Μεγαλύτερη τάση για τη βίγκαν κουζίνα: Plant based Γαλλική κουζίνα

Μπορεί να φανεί δύσκολο να φανταστεί κανείς vegan εκδόσεις των γαλλικών κλασικών όπως φουά γκρα ή bourguignon βοείου κρέατος. Αλλά τα πάντα μπορούν να γίνουν vegan αυτές τις μέρες και κορυφαίοι vegan σεφ ήδη αγκαλιάζουν την τάση. Τώρα μπορείτε να πάρετε vegan foie gras σε εστιατόρια όπως το Sans Brooklyn χωρίς να βασανίσετε τις γλυκύτατες πάπιες. Ο γάλλος σεφ Jean-Georges έχει αυξήσει τις επιλογές για vegan στο εστιατόριο του. Το Ladurée Bakery στο Beverly Hills έχει γίνει πλήρως vegan, επίσης, χάρη στον Vegan Chef Matthew Kenney. Υπάρχουν τόσα πολλά vegan εστιατόρια και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη τώρα, που σίγουρα μπορείτε να φάτε διαφορετικά πιάτα τόσο σε εκδοχές Ελληνικής Κουζίνας όσο και σε διεθνής.

9. Μεγαλύτερη καινοτομία: Προϊόντα βασισμένα σε φασόλια και όσπρια

Τα όσπρια δεν είναι κάτι νέο για την vegan κουζίνα. Αλλά πλέον εξελίσσονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Vegan burgers φτιαγμένα με φασόλια; Γιαούρτι από μπιζέλια; Αυγά από ροβίτσα; Τυροκροκέτες από ρεβύθια; Noodles φακής; Ναι. Και πολλα ΑΚΟΜΑ. Το δημοφιλές Beyond Burger είναι ήδη βασισμένο σε μπιζέλια και η εταιρεία αναζητά άλλες πηγές πρωτεϊνών με βάση τα όσπρια για μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων. Και θα δείτε τα όσπρια σε όλους τους διάδρομους των σούπερ μάρκετ και στα μενού γρήγορου φαγητού, καθώς οι καινοτόμες νεοσύστατες εταιρείες τροφίμων μεταξύ τους και ελληνικές, αναδιαμορφώνουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά μέσω του ταπεινού φασολιού!

10. Μεγαλύτερη τάση Veggie: Το πράσινο επιστρέφει!

Τα λαχανικά επιστρέφουν στα πιάτα. Αλλά οι τάσεις έγιναν πιο funky, όπως το μαγείρεμα ολόκληρης της ρίζας. Τα μοβ και το κουνουπίδι βρισκόντουσαν σε πάρα πολλά πιάτα, από το ψωμί και τα ζυμαρικά μέχρι τις κρούστες πίτσας. Αλλά το 2020 θα είναι ένα εξαιρετικό έτος γιατί το πράσινο είναι πίσω. Είναι και πάλι “της μόδας”. Και τα πράσινα λαχανικά είναι καλύτερα από ποτέ. Από απλά χόρτα σαλάτας, όπως το baby kale και τη ρόκα μέχρι τα σκληρότερα όπως λαχανίδες και ραδίκια. Και προσέχετε τα πράσινα όπως τα μπιζέλια και το μπρόκολο και, βεβαίως, τα λαχανάκια Βρυξελλών, παίρνοντας κεντρική θέση στα τραπέζια καθώς το 2020 θα είναι πράσινο!

Αν δεν διαβάσατε τις πρώτες 5 κάντε κλικ εδώ.