Φτιάχνοντας τις δικές σου σπιτικές πίτες για vegan σουβλάκια, αποφεύγεις όλα τα ανθυγιεινά ενισχυτικά γεύσης και τα συντηρηρικά που έχουν οι πίτες του εμπορίου, προστατεύοντας την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να φας junk food πιο υγιεινά απο ποτέ !! Να λοιπόν η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για πίτες για vegan σουβλάκια.

Για πάμε λοιπόν στη συνταγή!

Πίτες για vegan Σουβλάκι

Συνταγή από την @vegan_ml

Υλικά (για 10 vegan πίτες):

  • 500 γρ. Αλεύρι κίτρινο σκληρό
  • 500 γρ. Φυτικό γιαούρτι (κατά προτίμηση σόγιας)
  • 1 κτσ. Ελαιόλαδο
  • ½ κτγ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 17 γρ. Baking Powder
  • 1 κτγ. Μυρωδικό της αρεσκείας σας( Ρίγανη, Δεντρολίβανο, Θυμάρι)

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, επιλέγοντας το γάντζο για τις ζύμες. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.

Αν δεν διαθέτουμε μίξερ, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, ζυμώνοντας με τα χέρια για 6-7 λεπτά.

Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι αρκετά μαλακή και θα κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και αφαιρούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Σε μία καθαρή επιφάνεια απλώνουμε λίγο αλεύρι και τοποθετούμε τη ζύμη. Κόβουμε σε 10 κομμάτια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε πίτες διαμέτρου 15 εκ. και πάχους 0.5 εκ.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1κτγ. ελαιόλαδο για κάθε πίτα. Ψήνουμε την κάθε πλευρά από 2 λεπτά και αφαιρούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες.

Για να δείτε την συνταγή για vegan γύρο και vegan τζατζίκι κλικ εδώ!

Καλή σας απόλαυση!