Γιατί να επιλέξει κάποιος μια vegan διατροφή και στάση ζωής; Ηθική και συμπόνια, αγάπη για το περιβάλλον, υγεία και μακροζωία. Εδώ θα εξετάσουμε πόσο ωφέλιμο είναι αυτό για την υγεία μας! 

Υπάρχουν πολλές κοινές παρανοήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα κατανάλωσης ζωικών και επεξεργασμένων προϊόντων μέσα σε μια υγιεινή διατροφή, αρκετές φορές καθοδηγούμενες. Χρειαζόμαστε όμως πραγματικά τα ζωικά προϊόντα για να είμαστε υγιείς, ή μήπως είναι αυτά που μας εμποδίζουν να χαρούμε ένα υγιές σώμα και νου;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που αφορούν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι η εκτενώς τεκμηριωμένη σύνδεση τους με πολλές περιττές ασθένειες που μπορούμε να αποφύγουμε απλά αφαιρώντας τα ζωικά από την διατροφή μας, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, εγκεφαλικά επεισόδια, υπέρταση, διαβήτη τύπου 2, νεφρική ανεπάρκεια, υψηλή χοληστερόλη, αυτοάνοσα νοσήματα και οστεοπόρωση. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση ζωικών προϊόντων έχει συνδεθεί με 15 από τις 16 πρώτες αιτίες θνησιμότητας των ανθρώπων στις δυτικές κοινωνίες, αντιθέτως με την vegan διατροφή όχι μόνο είστε σε θέση να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτών των ασθενειών αλλά σε πολλές περιπτώσεις και να τις αντιστρέψετε και να θεραπευτείτε.

Παρόλο που οι βιομηχανίες κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών μας λέγαν ότι τα ζωικά προϊόντα περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που δεν μπορούμε να τα βρούμε αλλού, αυτό απλά δεν αληθεύει, καθώς κάθε θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει μπορεί να βρεθεί σε αφθονία στο φυτικό βασίλειο. Ναι σε αυτά περιλαμβάνεται και μπόλικη πρωτεΐνη ικανή να καλύψει τις ανάγκες vegan πρωταθλητών! Δείτε το “The Game Changers” του James Cameron θα σας πείσει!

Ευτυχώς, είναι χαρακτηριστική η στροφή πολλών εταιριών παραδοσιακά ζωικής παραγωγής προϊόντων, εμπλουτίζοντας τη σειρά τους με πολλές vegan επιλογές. Έτσι πλέον μπορεί κάποιος να βρει με ευκολία σχεδόν παντού: γάλα αμυγδάλου , γιαούρτι καρύδας , τυρί σόγιας , φυτικό “κρέας”, vegan burgers, vegan σουβλακια κλπ

Πολλές επιστημονικά αποδεδειγμένες μελέτες για την τεκμηρίωση όλων αυτών μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του T. Colin Campbell – “China study” , στο ντοκιμαντέρ του netflix “What The Health” ή ακόμα πιο διαδραστικά υποβάλλοντας και ερωτήματα σε ανάλογες διαλέξεις επιστημόνων υγείας και διατροφής του όλο και εντυπωσιακότερα οργανωμένου ελληνικού vegan φεστιβάλ “Vegan Life Festival” !

Θέλεις κι άλλους λόγους κάνε κλικ εδώ.