Σε ενα γκάλοπ αγαπημένου φαγητού μπορεί να μην πάρουν την πρωτιά, όμως αν μαγειρέψετε τα φασολάκια με τον τρόπο που μας παρουσιάζει η Vegan ML λιώνουν, καραμελώνουν και είναι σκέτη νοστιμιά!

Η Vegan ML θα μοιραστεί μαζί μας την πιο απλή, εύκολη, αγαπημένη συνταγή για φασολάκια στη γάστρα και στο ταψί και θα μας παρουσιάσει βήμα βήμα την εκτέλεση της!

fasolakia beans potatoes zucchini patates tapsi roaster oven onion kremmydi kolokythakia vegan healthy food nutritious easy

Φασολάκια λαδερά με πατάτες και κολοκυθάκια στη γάστρα και στο ταψί

Συνταγή απο τη @vegan_ml

Υλικά για 6-7 μερίδες:

  • 2 κιλά φασολάκια
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 4-5 μικρές πατάτες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό (να φτάνει στη μέση από τα φασολάκια στο ταψί)
  • 2 κτγ αλάτι θαλασσινό
  • 1 κτγ τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα κοτσανάκια και στις δύο πλευρές.
  • Τα πλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να καθαρίσουν από τυχόν χώματα και στραγγίζουμε καλά.
fasolakia beans potatoes zucchini patates tapsi roaster oven onion kremmydi kolokythakia vegan healthy food nutritious easy
  • Τοποθετούμε σε ταψί 41 εκ. για ψήσιμο σε παραδοσιακή γάστρα 47 εκ. ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου για ψήσιμο σε οικιακό φούρνο.
  •  Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε πάνω στα φασολάκια. Ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε χοντροκομμένα τα σκόρδα, τις πατάτες κυδωνάτες και το κολοκυθάκι σε χοντρές φέτες και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και τέλος το λάδι και το νερό.

Για ψήσιμο σε οικιακό φούρνο:

Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε, στη τελευταία σκάλα στις αντιστάσεις, στους 250°C για 20 λεπτά και στη συνέχεια στους 200°C, για 1 ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 180°C στον αέρα, μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς τα λαχανικά μας και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Για ψήσιμο σε παραδοσιακή γάστρα:

fasolakia sth gastra oily beans at the oven potatoes zucchini fireplace traditional cooking method paradosi cooking at the village
  • Ανάβουμε μια φωτιά και μόλις είναι έτοιμα τα κάρβουνα, τοποθετούμε πάνω την πυροστιά, το ταψί και από πάνω τη παραδοσιακή γάστρα.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε με κάρβουνα και στάχτη τη γάστρα ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν φούρνος.

Μετά από μία ώρα ξεσκεπάζουμε να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Αν το νερό είναι αρκετό, προσθέτουμε λίγα ακόμα κάρβουνα κάτω από το ταψί και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς τα λαχανικά μας και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Δείτε το Video της εκτέλεσης της συνταγής με τον πιο ιδιαίτερο παραδοσιακό τρόπο:

Ακολουθήστε τη Vegan ML στο Youtube για να βλέπετε πρώτοι τις πιο νόστιμες vegan συνταγές κλικ εδώ:

https://www.youtube.com/channel/UCm6CrGqVF7BGJv9HmIopbAg?sub_confirmation=1

Καλή σας απόλαυση!!!